Vlaams infectieziektebulletin: peer-reviewed medisch tijdschrift

Het Vlaams Infectieziektebulletin is een elektronisch, peer-reviewed medisch tijdschrift dat de kwaliteit van infectieziektebestrijding wil bevorderen. Het houdt professionelen op het gebied van infectieziektebestrijding op een laagdrempelige, maar wetenschappelijk verantwoorde wijze op de hoogte van achtergronden bij relevante gebeurtenissen en ontwikkelingen. Een belangrijk deel van de publicaties is toegespitst op de praktijk.

Artikelen variëren van outbreakartikelen, guidelines, algemene artikelen over infectieziekten tot surveillance-overzichten. Het is een peer-reviewed medisch digitaal tijdschrift met redactieleden van Zorg en Gezondheid, het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) en van diverse universiteiten. Het verschijnt minstens 4 keer per jaar.

Het tijdschrift verschijnt 4 keer per jaar online en wordt via een e-nieuwsbrief onder de lezers verspreid. Als abonnee ontvangt u per e-mail een kort inhoudelijk overzicht met links naar het volledige artikel op de website of naar de PDF van het volledige bulletin. Het abonnement op het Vlaams infectieziektebulletin is gratis.

Meest recente nummers

pdf bestandVlaams infectieziektebulletin, nummer 2019-1 (VIB2019-1) (3 MB)

Artikelen

Overzicht edities

Vlaams infectieziektebulletin: overzicht 1995-2019

Colofon en richtlijnen auteurs