Vanaf september ook jongens ingeënt tegen HPV

  • 2 september 2019

Zorg en Gezondheid lanceert een nieuwe campagne om ouders te overtuigen hun tieners te laten inenten tegen het humaan papillomavirus (HPV). Voor het eerst zullen dit jaar naast de meisjes ook de jongens in het eerste middelbaar gratis gevaccineerd worden.
 
Meer dan 80% van de mensen loopt vroeg of laat een HPV-infectie op, maar merkt er gelukkig niets van. In sommige gevallen kan HPV leiden tot onder andere baarmoederhalskanker en andere anogenitale kankers, mond- en keelkankers en genitale wratten.

Vaccinatie beschermt tegen de meest voorkomende types van het HPV-virus, en in Vlaanderen krijgen alle meisjes en - nieuw vanaf dit jaar - ook jongens in het eerste jaar secundair onderwijs (of geboren in 2007 voor sommige groepen in het buitengewoon onderwijs) die gratis aangeboden. In elk geval moeten ouders hun toestemming geven voor de vaccinatie.
 

Zet mee de schouders onder de campagne vanaf 2 september en deel onze materialen. De campagne zal gepromoot worden op sociale media en televisie, en in de scholen.