Vacatures gelanceerd voor mobiele teams als verdediging tegen COVID-19

  • 30 juni 2020

Afgelopen vrijdag gaf de Vlaamse Regering groen licht om over te gaan tot de oprichting van 15 mobiele teams. Deze zullen in de eerste plaats ingezet worden om kwetsbare plekken, zoals woonzorgcentra, voor te bereiden op een eventuele nieuwe golf van Covid-19 met bijvoorbeeld opleiding. Er wordt gemikt op 15 teams met telkens een arts, verpleegkundige en gezondheidspromotor. De vacatures voor deze teams staan nu online bij de Vlaamse overheid.

Deze mobiele teams zullen werken onder leiding van het bestaande team infectieziektebestrijding van Zorg en Gezondheid. Het zijn contracten van bepaalde duur voor minstens 6 en tot 12 maanden, met mogelijkheid tot verlenging.

Joris Moonens, woordvoerder Zorg en Gezondheid: “We zoeken 15 artsen, 15 verpleegkundigen, 15 gezondheidspromotoren en een coördinator die ons komen helpen om vooral in zorgvoorzieningen op het terrein ondersteuning te bieden. Denk bijvoorbeeld aan opleidingen geven rond het gebruik van beschermingsmaterialen en het toepassen van de juiste hygiënetechnieken en infectieziektepreventie. Ook bij een uitbraak kunnen deze teams ingezet worden om ondersteuning en advies te bieden. He tis essentieel werk om kwetsbare plaatsen te beschermen tegen een heropflakkering van het virus.”

De mobiele equipes passen in de eerder voorgestelde aanpak van Vlaamse Regering om naast het contactonderzoek ook een tweedelijnsdefensie in te richten tegen COVID-19

Meer info

Vacatures