Symposium seksuele gezondheid op 14 december 2018

In opdracht van minister Jo Vandeurzen organiseerde Zorg en Gezondheid op vrijdag 14 december het Symposium Seksuele Gezondheid, in samenwerking met Sensoa. Tijdens het symposium werden aanbevelingen voorgesteld om op een preventieve manier de seksuele gezondheid in Vlaanderen te verbeteren en werden we de huidige best practices in het licht gezet. Daarnaast bespraken we tijdens het symposium vier actuele uitdagingen die zich stellen op het vlak van seksuele gezondheid. Dat deden we tijdens parallelle sessies, waarbij verschillende sprekers aan het woord kwamen en een actieve inbreng vanuit het publiek aanmoedigden.

Eind februari/begin maart kan u het rapport bij het voorbije symposium via deze pagina raadplegen.

5 thema's

Deze 5 seksuele gezondheidsthema’s komen aan bod: kinderen, jongeren en seksualiteit - preventie van hiv en soa - (on)geplande en (on)gewenste zwangerschap - seksueel grensoverschrijdend gedrag - seksueel welbevinden.

4 actuele uitdagingen

Tijdens het symposium bespreken we 4 actuele uitdagingen die zich stellen op het vlak van seksuele gezondheid: de sociale gradiënt in seksuele gezondheid - seksualiteit in de setting van zorg en welzijn - sekswerk - relaties en seksualiteit in een digitaal tijdperk.

Contact

Met vragen over het voorbije symposium kan je contact opnemen met katrien.symons@sensoa.be.