Resultaten van kwaliteitsmetingen in woonzorgcentra

Woonzorgcentra meten indicatoren over de kwaliteit van zorg en veiligheid en van zorgverleners en zorgorganisatie. 2 keer per jaar moet elk woonzorgcentrum meetgegevens indienen bij Zorg en Gezondheid. U vindt hier de resultaten voor alle woonzorgcentra samen van de voorbije metingen.

2017

pdf bestandResultaten kwaliteitsindicatoren woonzorgcentra - 2017 deel 2 (1.49 MB)

In dit rapport vindt u resultaten van 2017 over de indicatoren B2 (onbedoeld gewichtsverlies van 10 % of meer in de afgelopen 6 maanden, F (griepvaccinatie bij het zorgpersoneel), H (overlijdensplaats) en Y (vrijwilligerswerk).

pdf bestandResultaten kwaliteitsindicatoren woonzorgcentra - 2017 deel 1 (3.18 MB)

In dit rapport vindt u resultaten van 2017 over de indicatoren A: decubituswonden, B: onbedoeld gewichtsverlies, C: Valincidenten, D: Fysieke fixatie, E: Medicijnincidenten, I: Plan voor zorg voor levenseinde.

2016

pdf bestandResultaten kwaliteitsindicatoren woonzorgcentra - 2016 deel 2 (2.34 MB)

In dit rapport vindt u resultaten van 2016 over de indicatoren over Y: vrijwilligerswerk,  B: onbedoeld gewichtsverlies, F: griepvaccinatie en H: plaats van overlijden

pdf bestandResultaten kwaliteitsindicatoren woonzorgcentra - 2016 deel 1.pdf (2.1 MB)

In dit rapport vindt u resultaten van 2016 over de indicatoren A: decubituswonden, B: onbedoeld gewichtsverlies, C: Valincidenten, D: Fysieke fixatie, E: Medicijnincidenten, I: Plan voor zorg voor levenseinde.

2015

pdf bestandResultaten kwaliteitsindicatoren woonzorgcentra - 2015, deel 2 (2.47 MB)

In dit rapport vindt u resultaten van 2015 over de indicatoren B: onbedoeld gewichtsverlies, F: Influenza vaccinatie bij het zorgpersoneel, H: Plaats van overlijden en Y: Vrijwilligerswerk

Resultaten van eerdere meetperiodes zijn niet beschikbaar. Er waren toen nog te veel problemen met de registraties en betrouwbaarheid van de data.

 

 

Objectieve kwaliteitsindicatoren voor woonzorgcentra registreren

De woonzorgcentra meten indicatoren over zorg, veiligheid, de zorgverleners en de organisatie. Ze meten die het hele jaar door, en 2 keer per jaar bezorgen ze hun gegevens aan Zorg en Gezondheid.