Reorganisatie van de eerstelijnszorg in Vlaanderen

De Vlaamse overheid wil de eerstelijnszorg hervormen. Momenteel zijn er diverse netwerkstructuren actief op de eerste lijn. De zesde staatshervorming creëert het momentum voor de overdracht van de ondersteuning van de gezondheidsberoepen van de eerste lijn en de reorganisatie van de eerstelijnszorg. Participatie is het kernwoord in het veranderingstraject, zowel voor burger als professional.

Oproep tot het vormen van eerstelijnszones

Voorstellen voor eerstelijnszones kan u indienen tot 31 december 2017.

Alles wat u moet weten over de eerstelijnszones, de Zorgraad, de regionale zorgzones, en veel meer.

Projecten reorganisatie eerstelijnszorg

Het programmamanagement voor de reorganisatie van de eerstelijnszorg heeft projecten gedefinieerd die deze hervorming op het terrein zullen realiseren. We starten met 8 projecten.

Flanders Synergy zal 2 projecten ondersteunen en begeleiden bij het opzetten en organiseren van de werking en samenwerking binnen een eerstelijnszone.

Rapporten en presentaties

Raadpleeg de visietekst, de eindrapporten van de 6 werkgroepen en de presentaties van de conferentie en de provinciale toetsingsmomenten.

Infosessie 10 & 15 maart 2018

Op zaterdag 10 maart en donderdag 15 maart organiseren we 2 keer een infosessie in het Vlaams Parlement in Brussel. Op het programma? Een stand van zaken over het reorganisatieprogramma eerstelijnszorg en een voorstelling van 2 pilootprojecten én enkele andere zones met een interessante aanpak. 

Blijf op de hoogte van hoe de reorganisatie van de eerste lijn vordert. Schrijf u in op onze nieuwsbrief over de eerste lijn en ontvang regelmatig een overzicht met een stand van zaken.

Contact over eerste lijn