Nieuws

  • 21 juni 2018

Club Brugge & Te Gek!? maken samen geestelijke gezondheid bespreekbaar

Al 4 seizoenen stelt Club Brugge tijdens de voorbereidingsperiode op het nieuwe seizoen een nieuwe charitypartner voor met wie ze de handen in elkaar slaat om een bepaald maatschappelijk thema aan te kaarten. In het seizoen 2018-2019 gata Club Brugge samenwerken met ‘Te Gek!?’ om geestelijke gezondheid bespreekbaar te maken.
  • 21 juni 2018

Save the date voor de studiedag gezonde publiek ruimte

Op 20 september organiseren Gezond Leven en Zorg en Gezondheid een studiedag rond een gezonde publieke ruimte. Hoe kan je het potentieel van de publieke ruimte inzetten om de gezondheid van burgers te verbeteren?
Zon in overvloed? Verzorg jezelf en anderen goed
  • 17 mei 2018

Bereid je voor op de zomer: Vlaams warmteactieplan van start

De zomer is in aantocht. Voor veel mensen zijn warme dagen aangenaam, maar voor kwetsbare groepen zijn ze vaak hinderlijk en zelfs gevaarlijk. Daarom vraagt Zorg en Gezondheid aan lokale organisaties om van 15 mei tot 30 september extra waakzaam te zijn en zich voor te bereiden op erg warme dagen.
  • 24 april 2018

Ontwerpdecreet woonzorg goedgekeurd

De Vlaamse regering keurde vrijdag 20 april het ontwerpdecreet betreffende de woonzorg goed. Zeven sleutels voor goede woonzorg zijn het richtsnoer voor de woonvoorzieningen om borg te staan voor de levenskwaliteit van personen met een zorgbehoefte.
  • 5 juni 2018

Paraat voor de schoolstraat

Paraat voor de schoolstraat roept basis- en secundaire scholen, leerlingen, ouders en gemeenten op om in de eigen schoolomgeving een schoolstraat te testen.
  • 7 mei 2018

Studie naar de zorgzwaarte en zorginfecties in de Vlaamse thuiszorg

Voor een studie naar de zorgzwaarte en zorginfecties in de Vlaamse thuiszorg, zoeken we thuisverpleegkundigen die even de tijd willen nemen om digitale patiëntenquêtes in te vullen.
  • 24 april 2018

Mantelzorgers in de bloemetjes naar aanleiding van 'Gevoel voor Tumor'

Zorg en Gezondheid, Kom op tegen Kanker en één zetten mantelzorgers in de bloemetjes naar aanleiding van 'Gevoel voor Tumor'.
  • 31 mei 2018

UPDATE salmonella-besmetting– geen bron gevonden in het stalenonderzoek

In verschillende scholen in het zuiden van West-Vlaanderen en een school in Oost-Vlaanderen hebben kinderen een salmonella-infectie opgelopen.
  • 3 mei 2018

Decreet Vlaamse sociale bescherming goedgekeurd

Het Vlaams Parlement keurde woensdag 2 mei definitief het decreet goed over de Vlaamse sociale bescherming. Hiermee geeft het groen licht aan een van de meest grootschalige werven van deze Vlaamse Regering.
  • 20 april 2018

Te Gek!? start nieuwe campagne rond internering

Te Gek!? wil met de campagne Van Gevangenis naar Zorg een licht werpen op de verschillende aspecten van internering.
Woordvoerder Zorg en Gezondheid