Nieuws

  • 20 april 2018

Te Gek!? start nieuwe campagne rond internering

Te Gek!? wil met de campagne Van Gevangenis naar Zorg een licht werpen op de verschillende aspecten van internering.
  • 19 april 2018

Reisvaccinatie ook aanbevolen voor vakantie in heel wat Europese landen

Wie op reis gaat naar tropische landen, denkt er vaak wel aan om gezondheidsadvies in te winnen bij zijn huisarts. Maar ook bij minder verre reizen kunnen er gezondheidsrisico’s zijn waarvoor een reisvaccinatie aanbevolen is.
  • 10 april 2018

2,8 miljoen uren vrijwilligerswerk in woonzorgcentra

Woonzorgcentra meten indicatoren over de kwaliteit van zorg en veiligheid en over hun zorgverleners en zorgorganisatie. Met de metingen uit 2016 over vrijwilligerswerk, gewichtsverlies, griepvaccinatie en plaats van overlijden zijn nu de resultaten voor heel Vlaanderen berekend.
  • 23 maart 2018

Werk- en zorgtrajecten voor mensen met een medische, mentale, psychische, psychiatrische en/of sociale problematiek

Vanaf 1 juli starten werk- en zorgtrajecten voor mensen met een medische, mentale, psychische, psychiatrische en/of sociale problematiek. Er komen activeringstrajecten en een aanbod van arbeidsmatige activiteiten (AMA).
  • 16 april 2018

Campagne geeft eenvoudig advies over teken: controleer, verwijder en volg op.

Honderden jeugdbewegingen in Vlaanderen krijgen de komende dagen de gids “Wat te doen bij een tekenbeet”opgestuurd. Hiermee lanceert minister Vandeurzen de nieuwe campagne “Wees niet gek. Doe de tekencheck”. De campagne en de website www.tekenbeten.be geven een eenvoudig advies over teken aan iedereen die in de natuur komt: controleer, verwijder en volg op.
  • 3 april 2018

1.850 woongelegenheden kunnen in 2018 bijkomend erkend worden als RVT-woongelegenheden

Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin maakt geld vrij voor bijkomend personeel in woonzorgcentra om de stijgende zorgzwaarte te ondervangen. Er wordt voor dit jaar 14 miljoen euro uitgetrokken voor 1.850 plaatsen en projecten werkbaar werk. Met deze middelen wordt voor ongeveer 250 VTE extra zorgpersoneel gefinancierd om de bewoners in de woonzorgcentra beter op te vangen.
  • 22 maart 2018

Nog nooit zo weinig tuberculosemeldingen in Vlaanderen

De uitroeiing van tuberculose tegen 2030 is één van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. De voorlopige cijfers voor Vlaanderen in 2017 tonen alvast een nieuwe daling. De 388 meldingen in 2017 zijn het laagste aantal gemelde TB-gevallen ooit in Vlaanderen.
Affiche campagne valpreventie 2018
  • 11 april 2018

23-29 april - Week van de Valpreventie. Blijf in beweging, hou het veilig

De zevende Week van de Valpreventie vindt plaats van 23 tot en met 29 april en heeft als thema “Blijf in beweging, doe het veilig”.
  • 30 maart 2018

Aanklampende woonzorg voor sociale huurders met ernstige psychische problemen

Zes netwerken geestelijke gezondheid volwassenen zijn geselecteerd voor een pilootproject over de hulpverlening aan mensen met ernstige psychiatrische problemen en die de geestelijke gezondheidszorg mijden en sociaal wonen. Bedoeling is de methodiek later over heel Vlaanderen uit te rollen.
logo expertisepunt mantelzorg
  • 16 maart 2018

Vlaams Expertisepunt Mantelzorg lanceert website met informatie voor mantelzorgers

De Vlaamse regering besliste vorig jaar in het kader van het Vlaams mantelzorgplan om 300.000 euro in te zetten voor de oprichting van het Vlaams Expertisepunt Mantelzorg. Vandaag lanceert het Expertisepunt zijn website.
Woordvoerder Zorg en Gezondheid