Nieuws

  • 16 oktober 2017
  • 12 oktober 2017

Jo Vandeurzen wil een protocolakkoord met sector residentiële woonzorg

De Pano-reportage waarin een journaliste undercover ging in commerciële woonzorgcentra kan niemand onberoerd laten. De Vlaamse Regering heeft de laatste jaren stevig in de ouderenzorg geïnvesteerd.
Logo Sensoa
  • 6 oktober 2017

Ketnet lanceert de dokter Bea show: voorlichting met medewerking van Sensoa

Jonge tieners kunnen voortaan terecht bij Ketnet voor voorlichting op maat. Sensoa gaf advies en voorziet in lespakketten en vormingen.
  • 2 oktober 2017

Symposium 15 jaar Bevolkingsonderzoek Borstkanker

Het Bevolkingsonderzoek Borstkanker bestaat al meer dan 15 jaar in Vlaanderen. Met vijftien+ ideeën voor de toekomst geven diverse sprekers hun visie over de screening en aanpak van borstkanker.
Logo sexting.be
  • 10 oktober 2017

Lancering informatiesite sexting.be

Met de nieuwe informatiesite sexting.be willen Child Focus, Jong & Van Zin, Mediawijs, Mediaraven en Sensoa de jongeren en hun omgeving informeren en sensibiliseren over de risico's van sexting, of het delen van seksueel getinte foto’s en filmpjes.
  • 4 oktober 2017

Versterkte Woonzorglijn helpt 172 mensen met hun klachten in 2016

De Woonzorglijn kon zo in 2016 456 mensen helpen met vragen over ouderenzorgvoorzieningen. Nog eens 172 mensen klopten bij de Woonzorglijn aan met een klacht.
  • 26 september 2017

Opleiding 'Expert valpreventie bij ouderen'

Het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen (EVV) start in het voorjaar van 2018 voor de eerste keer de vierdaagse opleiding ‘Expert valpreventie bij ouderen’
  • 6 oktober 2017

Feestelijk colloquium Pasop en Ghapro - 9 oktober

Ghapro en Pasop bestaan respectievelijk 15 en 25 jaar en dat wordt gevierd met een feestelijk colloquium op maandag 9 oktober in het Vlaams Parlement.
  • 2 oktober 2017

Basisondersteuningsbudget voor bijna 6.000 minderjarigen met een handicap

Bijna 6.000 minderjarigen met een handicap krijgen vanaf september, in het kader van de Vlaamse sociale bescherming, een basisondersteuningsbudget (BOB). Het gaat om 300 euro per maand die ze automatisch toegekend krijgen en vrij kunnen besteden, bijvoorbeeld voor thuiszorg, schoonmaakhulp of dagopvang.
  • 15 september 2017

Oogafwijkingen bij Vlaamse kinderen sneller opgespoord

Uit een evaluatie van 5 jaar oogscreening aan de hand van gegevens geregistreerd door de Centra voor Leerlingenbegeleiding, blijkt dat oogafwijkingen bij kinderen sneller worden opgespoord.
Woordvoerder Zorg en Gezondheid