Nieuwe TE GEK!? novelle: Lena

  • 12 mei 2017

Brenda Froyen treedt in de voetsporen van Ish Ait Hamou en Christophe Vekeman met de derde Te Gek!? novelle.

In haar twee vorige non-fictie boeken, ‘Kortsluiting in mijn hoofd’ en ‘Uitgedokterd’, schreef Brenda Froyen over haar eigen ervaringen als patiënte in de geestelijke gezondheidszorg. In ‘Lena’ kruipt ze in de huid van de hulpverlener. Een verkenning van de andere kant, de andere wereld. Al betekent dat niet dat daarmee alle vragen zijn beantwoord...

Lena werkt nog maar een maand als psychiatrisch verpleegkundige op de crisisafdeling als een patiënt wordt binnengebracht: onder politiebegeleiding, de handen geketend, een gevaar voor zichzelf. Hij hallucineert, slaat wartaal uit en beweert dat hij bijzonder is. Tijdens zijn verblijf kan Lena dat laatste alleen maar bevestigen. Maar hoe bijzonder mag je een patiënt vinden?

Brenda Froyen (°1978) kreeg een postpartumpsychose na de geboorte van haar derde zoontje en schreef er het beklijvende boek Kortsluiting in mijn hoofd over. Ze ontpopte zich als een van de voortrekkers van de vernieuwingsbeweging in de geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen en Nederland. Haar tweede boek, Uitgedokterd, inspireert hulpverleners om met die nieuwe ideeën aan de slag te gaan.

Meer info: www.tegek.be of www.wpg.be/lena