De erkenning aanvragen als opleidingsinstantie voor referentiepersonen dementie

Een opleidingsinstantie die een opleiding tot referentiepersoon dementie wil aanbieden, moet een erkenning aanvragen. Met die erkenning is de opleidingsinstantie gemachtigd om een opleiding aan te bieden die het certificaat referentiepersoon dementie kan uitreiken.

Formulieren en modellen.

Een opleidingsinstantie die een erkenning wil aanvragen, kan dit doen met dit Formulier om een erkenning aan te vragen als opleidingsinstantie voor de referentiepersoon dementie.

Een lijst met de erkende opleidingscentra referentiepersoon dementie zullen we hier publiceren.

Aan elke cursist die de volledige opleidingscyclus heeft gevolgd en die geslaagd is voor de schriftelijke proef wordt een attest uitgereikt volgens dit docx bestandModel van attest voor de cursisten van de opleiding referentiepersoon dementie (123 kB)

Op het einde van elke vormingscyclus bezorgt de erkende opleidingsinstantie volgende gegevens aan Zorg en Gezondhied:

Hoe aanvragen?

 1. Dien uw aanvraag in met dit formulier. De beheersinstantie van de opleidinginstantie vult dit formulier in.
 2. Voeg bij dit formulier:
  • Verslagen van overleg van het team dat in de periode 1 januari 2018 tot 30 oktober 2019 de opleiding superviseerden + overzicht van de leden van dat team
  • Een lijst van de publicaties over dementie door lesgevers (2017-heden)
  • Een overzicht van de locatie(s) waar de opleiding waarvoor een erkenning wordt aangevraagd (naam van de locatie/school + adres)
  • het CV van de dagelijks verantwoordelijke van de geplande opleiding
  • Een gedetailleerd programma van de voorgestelde opleiding (eventueel programmaboekje)
 3. Stuur het formulier en de bijlagen per e-mail aan ouderenzorg@vlaanderen.be.

Regelgeving

De erkenning van een opleidingsinstantie die gemachtigd is om een opleiding te verstrekken die aanleiding geeft tot een opleidingscertificaat referentiepersoon dementie wordt geregeld door :

Formulier om een erkenning aan te vragen als opleidingsinstantie voor de referentiepersoon dementie

Een opleidingsinstantie die een opleiding tot referentiepersoon dementie wil aanbieden, moet dit formulier een erkenning aanvragen. Met die erkenning is de opleidingsinstantie gemachtigd om om een opleiding aan te bieden die het certificaat referentiepersoon dementie kan uitreiken.