Uitbraak coronavirus COVID-19

Het coronavirus COVID-19 heeft zich verspreid in verschillende Europese landen en circuleert ook in Vlaanderen. 

  • Raadpleeg de algemene richtlijnen voor gezondheidsprofessionals op de website van Sciensano.
  • Voor het algemene publiek is de website www.info-coronavirus.be opgericht. U kunt ook contact opnemen met het federale callcenter op 0800 14689. 
Richtlijnen voor zorgprofessionals

Als zorgverlener komt u wellicht in contact met vermoedelijke of bevestigde coronapatiënten. Hoe gaat u daarmee om in uw sector, en welke maatregelen moet uw organisatie nemen?  

Schakelzorgcentra

De ziekenhuizen zullen de komende weken veel COVID-19-patiënten moeten opvangen. Het is belangrijk dat zij over voldoende bedden kunnen blijven beschikken. Daarom worden er schakelzorgcentra opgericht.

FAQ voor zorgprofessionals

Raadpleeg de veelgestelde vragen en antwoorden binnen de verschillende zorgsectoren. De pagina wordt voortdurend bijgewerkt.
 

Vrijwilligers

Op zoek naar extra ondersteuning? Medische en niet-medische vrijwilligers en zorginstanties vinden elkaar op www.helpdehelpers.be
 

Hygiëne en bescherming

Wat gebeurt er om de zorgverleners in de frontlinie te helpen aan het nodige beschermingsmateriaal? En welke regels gelden er bij het gebruik van mondmaskers en beschermingsschorten?

Richtlijnen heropstart installaties

Door de coronamaatregelen zijn installaties zoals zwembaden, koeltorens of tandheelkundige units niet in gebruik. Waarop zal u moeten letten bij het heropstarten om gezondheidsrisico’s te vermijden?