Club Brugge & Te Gek!? maken samen geestelijke gezondheid bespreekbaar

  • 21 juni 2018

Al 4 seizoenen stelt Club Brugge tijdens de voorbereidingsperiode op het nieuwe seizoen een nieuwe charitypartner voor met wie ze de handen in elkaar slaat om een bepaald maatschappelijk thema aan te kaarten. In het seizoen 2018-2019 gaat Club Brugge samenwerken met ‘Te Gek!?’ om geestelijke gezondheid bespreekbaar te maken.

Speciale wedstrijdshirts met het logo van Te Gek!? waarmee de A-kern tijdens de voorbereidingsperiode zijn oefenwedstrijden zal spelen, worden een eerste keer gedragen tijdens de oefenwedstrijd Club Brugge – KFC Heist van vrijdag 22 juni om 19u00.

Naast de speciale wedstrijdshirts tijdens de oefenwedstrijden plant Club Brugge & Te Gek!? nog verschillende actiemomenten in de loop van het seizoen, waarmee het de samenwerking verder zal uitrollen. Ook op de jaarlijkse Fandag van zondag 8 juli is Te Gek!? aanwezig met haar grote Infomobiel, met daarin onder andere tablets, een cinemazaaltje en zelfs een kleine radiostudio. Daar kunnen fans heel wat informatie en beeldmateriaal vinden over geestelijke gezondheid en de taboedoorbreking waar Te Gek!? voor ijvert.

Tijdens het seizoen gaat Club Brugge & Te Gek!? aan de slag met zijn eigen fans, jeugdspelers en omgeving om samen met hen geestelijke gezondheid bespreekbaar te maken. Anders gezegd: Club Brugge scoort dit voetbalseizoen ook voor het HOOFDdoel van Te Gek!?

De officiële aftrap van dit nieuwe partnership vindt plaats op donderdag 21 juni om 13u00 in het Jan Breydelstadion. De aftrap van deze samenwerking tussen Club Brugge & Te Gek!? wordt symbolisch gegeven op de heilige grasmat van het Jan Breydelstadion in aanwezigheid van Clubcoach Ivan Leko en peter & meter van Te Gek!? Guy Swinnen en Selah Sue. Ook het speciale wedstrijdshirt voor de komende oefenwedstrijden zal worden gepresenteerd.