Bereid je voor op de zomer: Vlaams warmteactieplan van start

  • 17 mei 2018

De zomer is in aantocht. Voor veel mensen zijn warme dagen aangenaam, maar voor kwetsbare groepen zijn ze vaak hinderlijk en zelfs gevaarlijk. Niet alleen is er een grote groep mensen met milde gezondheidseffecten op erg warme dagen, ook het sterftecijfer piekt dan. Met het Vlaamse warmteactieplan willen we dat proberen te voorkomen. Daarom vraagt Zorg en Gezondheid aan lokale organisaties om van 15 mei tot 30 september extra waakzaam te zijn en zich voor te bereiden op erg warme dagen.  

Hoe ga je aan de slag?

Of je nu een evenement organiseert, een woonzorgcentrum uitbaat of voor een kwetsbare doelgroep zorgt: jij kunt meehelpen om de impact van erg warme dagen op verschillende kwetsbare doelgroepen te beperken.

  • Informeer je via warmedagen.be. Je ontdekt hier alles over het Vlaamse warmteactieplan en de bijbehorende campagne. Je leest er hoe je de sensibiliseringscampagne kunt ondersteunen op je sociale media, in je tijdschrift of in je wachtzaal.
  • Stel je eigen gezondheidsplan Warme Dagen op. Welke acties ga je nemen voor jouw doelgroep? Begin op tijd aan je voorbereiding. Je vindt inspiratie in onze campagnetoolkit met tal van praktijkvoorbeelden. Laat je ondersteunen door de medisch milieukundige van jouw plaatselijke Logo.  

Meer info

www.warmedagen.be