10 oktober - Werelddag Geestelijke Gezondheid: 'Samen Veerkrachtig'

  • 5 oktober 2016

Eén op drie mensen krijgt vroeg of laat af te rekenen met min of meer ernstige psychische problemen. En de laatste berichten wijzen er op dat dit aantal alleen maar toeneemt. Met de 'Werelddag Geestelijke Gezondheid' op 10 oktober willen we iedereen oproepen om zorg te dragen voor je eigen veerkracht. Dit helpt niet alleen om je eigen mentale gezondheid in evenwicht te houden, maar helpt je ook sterker te maken als het wat moeilijker zou gaan. We roepen ook op om ook anderen te steunen. Want door te zorgen voor elkaar zorg je ook voor veerkracht bij anderen.

Wat kan jij doen?

In aanloop naar de 'Werelddag Geestelijke Gezondheid op 10 oktober' gaan vanaf 3 oktober meer dan 300 acties door in 90 Vlaamse steden! Van een goed-in-je-vel fuif tot relaxatieschilderen, van een danstherapie en een Levende Bibliotheek tot een workshop fit-in-je-hoofd. Tientallen groepen organiseren lezingen, films, theatervoorstellingen waardoor er voor iedereen wel iets te vinden is. Voor het volledige overzicht volg je deze link.

Onze 10 ambassadeurs, aangevoerd door superambassadeur Vlaams minister Jo Vandeurzen, getuigen hoe ze in hun mantelzorgorganisatie, stad, jeugdbeweging, bedrijf, landbouworganisatie, beleidsdomein, zorgorganisatie of school zorgen voor de veerkracht van de mensen waar ze verantwoordelijk voor zijn. Bekijk de interviews en laat je inspireren op onze ambassadeurpagina.

Verzend een postkaart

Zorgen voor elkaar kan je ook via onze postkaart. Een eenvoudige boodschap als "Jij bent ok" of "Ik ben er voor jou" steekt mensen een hart onder de riem. Je kan onze postkaart vinden op een van de acties in Vlaanderen. Op deze site kan je de e-card gratis verzenden naar wie je wil.

Twitter

Volg ons op Twitter: @samenveerkrachtig en via de hashtag #samenveerkrachtig.

Meer info