Loading...

Welkom op de website van het
Agentschap Zorg en Gezondheid

Zorg en Gezondheid is een dienst van de Vlaamse overheid. Het ondersteunt en reglementeert een waaier aan zorg- en gezondheidsinitiatieven: van zuiver drinkwater tot gezonde voeding, van kanker tot infectieziekten en van preventieve organisaties tot palliatieve zorginstellingen.
 
 

Nieuws

rss
 • Gebruik Terumonaalden bij vaccinatie

  Datum
  25-03-2015
  Logo Zorg en Gezondheid
  Op 23 maart 2015 besteedde het televisieprogramma Een Vandaag in Nederland aandacht aan de veiligheid van injectienaalden. Op basis van de informatie waar we op dit moment over beschikken adviseert Zorg en Gezondheid om te blijven vaccineren. Er zijn zowel bij Zorg en Gezondheid als bij het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) geen problemen gemeld de voorbije jaren en de blootstelling aan de lijm is minimaal en niet vergelijkbaar met de blootstelling in arbeidssituaties. Niet vaccineren vormt een groter risico dan het gebruik van de naalden.
 • Contactpunt Dementie opgestart

  Datum
  12-03-2015
  Logo Zorg en Gezondheid
  Vlaams minister Vandeurzen lanceerde samen met de diensten maatschappelijk werk van de ziekenfondsen het ‘Contactpunt Dementie’ voor zorgactoren. Het contactpunt zorgt ervoor dat hulp- en zorgverleners op een laagdrempelige manier kunnen signaleren wanneer een persoon met
  dementie of zijn mantelzorger extra ondersteuning nodig heeft.
 • Bevoegdheidsoverdracht ondersteuning huisartsen naar Zorg en Gezondheid

  Datum
  11-03-2015
  Logo Zorg en Gezondheid
  Sinds 1 januari 2015 kunnen aanvragen voor de ondersteuning van huisartsen (het vroegere Impulseo) ingediend worden op info@impulseo.vlaanderen. Die bevoegdheidsoverdracht kadert in de zesde staatshervorming. Meer informatie over deze ondersteuning, de procedures en formulieren kan u hier terugvinden.
 • Week van de valpreventie van 20-26 april

  Datum
  06-03-2015
  Logo Zorg en Gezondheid
  De focus van de Week van de Valpreventie ligt dit jaar op ‘medicatie’. Het geneesmiddelengebruik bij ouderen is immers erg hoog en sommige geneesmiddelen verhogen de kans op een val.
  De campagnematerialen voor de Week van de Valpreventie zijn ondertussen zo goed als allemaal beschikbaar op de website van het Expertisecentrum Valpreventie.