Loading...

Welkom op de website van het
Agentschap Zorg en Gezondheid

Zorg en Gezondheid is een dienst van de Vlaamse overheid. Het ondersteunt en reglementeert een waaier aan zorg- en gezondheidsinitiatieven: van zuiver drinkwater tot gezonde voeding, van kanker tot infectieziekten en van preventieve organisaties tot palliatieve zorginstellingen.
 
 

Nieuws

rss
 • Bijkomend poliovaccin bij terugkeer uit land met poliovirus na verblijf van minstens 4 weken

  Datum
  18-08-2014
  Stop polio
  De Wereldgezondheidsorganisatie heeft de internationale verspreiding van het wild poliovirus tot een 'Public Health Event of International Concern’ verklaard. Hierdoor gelden extra maatregelen om de export van het poliovirus tegen te gaan vanuit landen waar momenteel wild poliovirus actief circuleert naar landen waar geen polio meer aanwezig is.
 • Zorg en Gezondheid start grootschalige enquête bij bewoners van woonzorgcentra

  Datum
  01-08-2014
  Logo VIP_WZC_LRES (JPEG)
  Het Agentschap Zorg en Gezondheid start met een grootschalige enquête in alle Vlaamse woonzorgcentra. Een onafhankelijk onderzoeksbureau zal in alle woonzorgcentra langsgaan om bewoners te bevragen over hoe zij de kwaliteit van hun leven in het woonzorgcentrum ervaren.
 • Campagne zwangerschap en kinkhoestvaccinatie

  Datum
  16-07-2014
  Kinkhoestcampagne - affiche
  Zwangere vrouwen laten zich best vaccineren tegen kinkhoest. Op die manier beschermen ze zowel zichzelf als hun baby, zelf al vóór de geboorte. Zorg en Gezondheid lanceert daarom een sensibilisatiecampagne om zwangere vrouwen en hun omgeving te informeren over de risico's van kinkhoest, het belang van vaccinatie tijdens de zwangerschap en het gratis aanbod van kinkhoestvaccinatie in Vlaanderen.
 • Impact staatshervorming voor Zorg en Gezondheid

  Datum
  01-07-2014
  Logo Zorg en Gezondheid
  De zesde staatshervorming impliceert de overdracht van een aantal bevoegdheden op vlak van Zorg en Gezondheid, van de federale naar de Vlaamse overheid. Het gaat onder meer over de ondersteuning van de gezondheidszorgberoepen in de eerste lijn en de organisatie van de eerstelijnsgezondheidszorg. Daarnaast zullen vanaf 1 juli 2014 alleen de deelstaten initiatief kunnen nemen op het vlak van gezondheidsbevordering. En Vlaanderen krijgt de volledige bevoegdheid inzake ouderenvoorzieningen, psychiatrische verzorgingstehuizen en beschut wonen.