Loading...

Welkom op de website van het
Agentschap Zorg en Gezondheid

Zorg en Gezondheid is een dienst van de Vlaamse overheid. Het ondersteunt en reglementeert een waaier aan zorg- en gezondheidsinitiatieven: van zuiver drinkwater tot gezonde voeding, van kanker tot infectieziekten en van preventieve organisaties tot palliatieve zorginstellingen.
 
 

Nieuws

rss
 • Thunderclap voor Werelddag Suïcidepreventie

  Datum
  12-09-2014
  Logo 1813
  Op 10 september organiseerde het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie een zogenaamde Thunderclap: een gezamenlijk virale actie die op woensdag 10 september door 516 mensen werd gevolgd. Met de simpele boodschap “vandaag werelddag suïcidepreventie. zelfdoding kan voorkomen worden. Iedereen kan helpen” werden via twitter en facebook meer dan 570.000 mensen bereikt. Op 9 september lanceerde de zelfmoordlijn1813 al een campagne om meer vrijwilligers te werven.
 • Duik met een gerust hart in de zwemvijver

  Datum
  10-09-2014
  Waterspelen
  Indian Summer. Toch nog mooi weer. En dus bent u misschien van plan nog snel een duik te nemen in een openbare zwemvijver. Dat kan met een gerust hart, want nog tot half september neemt de Vlaamse Milieumaatschappij regelmatig stalen van alle openbare zwemvijvers, die vervolgens in opdracht van Zorg en Gezondheid gecontroleerd worden. De Vlaamse zwemwaterkwaliteit is te raadplegen op www.kwaliteitzwemwater.be.
 • Gratis vaccinatie tegen baarmoederhalskanker

  Datum
  02-09-2014
  HPV-vaccinatie

  Ook voor het schooljaar 2014-2015 biedt de Vlaamse overheid het vaccin tegen HPV opnieuw gratis aan aan alle meisjes in het eerste jaar secundair onderwijs in Vlaanderen, en aan alle andere meisjes geboren in 2002. Volledige vaccinatie ter preventie van baardmoederhalskanker bestaat sinds dit schooljaar nog uit slechts twee inentingen in de loop van één schooljaar (door het CLB of arts naar keuze). Het gaat om een aanbod, niet om een verplichte vaccinatie.