Loading...

Welkom op de website van het
Agentschap Zorg en Gezondheid

Zorg en Gezondheid is een dienst van de Vlaamse overheid. Het ondersteunt en reglementeert een waaier aan zorg- en gezondheidsinitiatieven: van zuiver drinkwater tot gezonde voeding, van kanker tot infectieziekten en van preventieve organisaties tot palliatieve zorginstellingen.
 
 

Nieuws

rss
 • Campagne zwangerschap en kinkhoestvaccinatie

  Datum
  16-07-2014
  Kinkhoestcampagne - affiche
  Zwangere vrouwen laten zich best vaccineren tegen kinkhoest. Op die manier beschermen ze zowel zichzelf als hun baby, zelf al vóór de geboorte. Zorg en Gezondheid lanceert daarom een sensibilisatiecampagne om zwangere vrouwen en hun omgeving te informeren over de risico's van kinkhoest, het belang van vaccinatie tijdens de zwangerschap en het gratis aanbod van kinkhoestvaccinatie in Vlaanderen.
 • Uitgebreide portaalsite zelfmoord1813

  Datum
  09-07-2014
  Logo 1813
  De portaalsite zelfmoord1813.be verzamelt het volledige hulpaanbod en alle informatie en over de preventie van zelfmoord. Deze website is zopas vernieuwd en verder uitgebreid. Mensen met zelfmoordgedachten, hun familie, vrienden en kenissen kunnen er terecht voor hulp en tips. Maar ook professionele hulpverleners, scholen, bedrijven enz. vinden er informatie over wat zij kunnen doen om te helpen.
 • Prijs Bouwmeester wordt Prijs Wivina Demeester voor excellent Bouwheerschap

  Datum
  14-07-2014
  Prijs Wivina Demeester
  De Prijs Bouwmeester was tot nu de jaarlijkse prijs van de Vlaamse Overheid voor inspirerend opdrachtgeverschap bij de realisatie van hoogstaande stedenbouwkundige, landschappelijke en architecturale projecten in Vlaanderen. Vanaf 2014 zal de Prijs Bouwmeester officieel omgevormd worden tot de tweejaarlijkse Prijs Wivina Demeester voor excellent Bouwheerschap.
 • Impact staatshervorming voor Zorg en Gezondheid

  Datum
  01-07-2014
  Logo Zorg en Gezondheid
  De zesde staatshervorming impliceert de overdracht van een aantal bevoegdheden op vlak van Zorg en Gezondheid, van de federale naar de Vlaamse overheid. Het gaat onder meer over de ondersteuning van de gezondheidszorgberoepen in de eerste lijn en de organisatie van de eerstelijnsgezondheidszorg. Daarnaast zullen vanaf 1 juli 2014 alleen de deelstaten initiatief kunnen nemen op het vlak van gezondheidsbevordering. En Vlaanderen krijgt de volledige bevoegdheid inzake ouderenvoorzieningen, psychiatrische verzorgingstehuizen en beschut wonen.