Loading...

Welkom op de website van het
Agentschap Zorg en Gezondheid

Zorg en Gezondheid is een dienst van de Vlaamse overheid. Het ondersteunt en reglementeert een waaier aan zorg- en gezondheidsinitiatieven: van zuiver drinkwater tot gezonde voeding, van kanker tot infectieziekten en van preventieve organisaties tot palliatieve zorginstellingen.
 
 

Nieuws

rss
 • Loop mee voor Werelddag Suïcidepreventie

  Datum
  24-08-2015
  zelfmoord1813
  Op 10 september is het Werelddag Suïcidepreventie. Vanuit de hele wereld worden acties opgezet om aandacht te vragen voor de preventie van zelfdoding. De organisaties achter Zelfmoord1813 organiseren in samenwerking met peter Bart Schols een loop-event voor de preventie van zelfdoding. Bedoeling is om samen minstens 1813 kilometer lopen voor de preventie van zelfdoding.
 • Opleidingen dementiekundige zorgverlener in de thuizorg

  Datum
  12-08-2015
  Logo Zorg en Gezondheid
  In het kader van het Transitieplan over dementiekundige basiszorg kunnen de diensten voor gezinszorg en de diensten maatschappelijk werk van de ziekenfondsen hun personeel opleiden tot "dementiekundige zorgverlener". In PDF documentdeze omzendbrief (PDF) vindt u de richtlijnen over de opleidingen en attestering. De sjablonen voor de attesten vindt u nu ook op onze website.
 • Vormingssessies over prijzenbeleid in de ouderenzorg

  Datum
  03-08-2015
  Logo Zorg en Gezondheid
  Op 1 oktober 2015 worden evaluatiecriteria ingevoerd om de aanvragen tot prijsverhogingen in de ouderenzorg te beoordelen. Vanaf dan gebeuren ook alle mededelingen over prijsbepaling via het e-loket van Zorg en Gezondheid. Wij organiseren twee vormingssessies over deze nieuwe werkwijze, op 18 en 25 september, telkens in de voormiddag. Een uitgebreidere uitnodiging met programma volgt nog.