Loading...

Welkom op de website van het
Agentschap Zorg en Gezondheid

Zorg en Gezondheid is een dienst van de Vlaamse overheid. Het ondersteunt en reglementeert een waaier aan zorg- en gezondheidsinitiatieven: van zuiver drinkwater tot gezonde voeding, van kanker tot infectieziekten en van preventieve organisaties tot palliatieve zorginstellingen.
 
 

Nieuws

rss
 • Online zelfhulpcursus voor het omgaan met zelfmoordgedachten

  Datum
  --
  Logo 1813
  De zelfhulpcursus Think Life is een nieuwe tool die wordt aangeboden door het online platform zelfmoord1813.be. De nieuwe tool Think Life biedt de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier te leren omgaan met zelfmoordgedachten vanuit de eigen vertrouwde omgeving op momenten die de persoon zelf kan kiezen. Zelfmoord 1813 start nu een studie om na te gaan of Think Life effectief is in Vlaanderen. Iedereen die 18 jaar of ouder is en aan zelfmoord denkt, kan deelnemen.
 • Gezocht: vertegenwoordiger voor je rechten als patiënt!

  Datum
  17-04-2015
  vertegenwoordiger aanduiden
  18 april is de Europese dag van de rechten van de patiënt. Het Vlaams Patiëntenplatform vzw richt zich dit jaar op de woonzorgcentra, omdat mensen bij opname in een woonzorgcentrum best zo snel mogelijk een vertegenwoordiger aanduiden.
 • Campagne maakt een punt van mazelenvaccinatie tijdens Vaccinatieweek (20 – 25 april)

  Datum
  14-04-2015
  Mazelencampagne

  Mazelen is niet noodzakelijk een kinderziekte. De kans is immers groot dat je als volwassene niet (voldoende) bent gevaccineerd en de ziekte ook nooit hebt doorgemaakt tijdens je kinderjaren. Daarom maakt Zorg en Gezondheid tijdens de Europese vaccinatieweek (20‐25 april) een punt van de mazelen. Een nieuwe online campagne moet volwassenen tussen 20 en 45 jaar aanzetten hun vaccinatiestatus te controleren en zich zo nodig te laten vaccineren tegen de mazelen.

 • Week van de valpreventie van 20-26 april

  Datum
  06-03-2015
  Logo Zorg en Gezondheid
  De focus van de Week van de Valpreventie ligt dit jaar op ‘medicatie’. Het geneesmiddelengebruik bij ouderen is immers erg hoog en sommige geneesmiddelen verhogen de kans op een val.
  De campagnematerialen voor de Week van de Valpreventie zijn ondertussen zo goed als allemaal beschikbaar op de website van het Expertisecentrum Valpreventie.