Loading...

Welkom op de website van het
Agentschap Zorg en Gezondheid

Zorg en Gezondheid is een dienst van de Vlaamse overheid. Het ondersteunt en reglementeert een waaier aan zorg- en gezondheidsinitiatieven: van zuiver drinkwater tot gezonde voeding, van kanker tot infectieziekten en van preventieve organisaties tot palliatieve zorginstellingen.
 
 

Nieuws

rss
 • Start hervormingstraject eerstelijnsgezondheidszorg Vlaanderen 2015-2019

  Datum
  28-05-2015
  Logo Zorg en Gezondheid
  De Vlaamse overheid wil de eerstelijnsgezondsheidszorg hervormen. Momenteel zijn er diverse netwerkstructuren actief op de eerste lijn. De zesde staatshervorming creëert het momentum voor de overdracht van de ondersteuning van de gezondheidsberoepen van de eerste lijn en de herorganisatie van de eerstelijnsgezondheidszorg. Participatie is het kernwoord in het veranderingstraject, zowel voor burger als professional.
 • Vergroot je veerkracht met ‘Fit in je hoofd’

  Datum
  27-05-2015
  Fit in je hoofd
  Goed in je vel zitten, dat is waar de vernieuwde website van Fit in je hoofd om draait. De site maakt samen met een app deel uit van de vernieuwde campagne die de mentale veerkracht van de Vlamingen wil versterken.
 • Informatie delen is gezond

  Datum
  21-05-2015
  filmpje geinformeerde toestemming
  De elektronische en beveiligde uitwisseling van onze medische gegevens tussen de verschillende zorgverleners die wij raadplegen, houdt heel wat voordelen in: die professionals kunnen onze medische voorgeschiedenis inkijken en zo dus sneller een diagnose stellen waardoor overbodige onderzoeken worden vermeden. Die uitwisseling is echter alleen mogelijk indien wij als patiënten hiermee instemmen: dit is de geïnformeerde toestemming. Een communicatiecampagne wil deze toestemming meer onder de aandacht brengen
 • Resultaten huidtuberculinetesten in Herzele

  Datum
  20-05-2015
  Logo Zorg en Gezondheid
  De huidtuberculinetesten die Zorg en Gezondheid heeft afgenomen bij leerlingen en leerkrachten van het Sint-Paulusinsituut in Herzele, hebben 1 positief resultaat opgeleverd en 2 twijfelgevallen bij leerlingen. 8 andere leerlingen hadden een negatief resultaat, ook bij de leerkrachten werd geen besmetting vastgesteld