Loading...

Welkom op de website van het
Agentschap Zorg en Gezondheid

Zorg en Gezondheid is een dienst van de Vlaamse overheid. Het ondersteunt en reglementeert een waaier aan zorg- en gezondheidsinitiatieven: van zuiver drinkwater tot gezonde voeding, van kanker tot infectieziekten en van preventieve organisaties tot palliatieve zorginstellingen.
 
 

Nieuws

rss
 • Laat griep deze winter in de kou staan

  Datum
  09-10-2014
  badge
  Elke winter duikt de griep weer op. Voor sommige mensen is dit gevaarlijker dan voor andere. Ouderen, zwangere vrouwen en mensen met gezondheidsproblemen zoals diabetes of een ziekte van longen, hart, lever of nieren lopen een hoger risico op complicaties. Deze risicogroepen kunnen zich het best laten vaccineren. Vanaf half oktober is het vaccin beschikbaar, en voor risicogroepen wordt het voor bijna de helft terugbetaald. De Vlaamse overheid stelt het vaccin gratis ter beschikking voor mensen in woonzorgcentra. In de campagne is er dit jaar extra aandacht voor het personeel in ziekenhuizen. Met een griepvaccinatie, beschermen zij zichzelf en hun patiënten.
 • Zorg en Gezondheid werkt mee aan de bestrijding van ebola

  Datum
  08-10-2014
  Logo Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid
  Zorg en Gezondheid werkt mee aan de realisatie van het nationaal plan voor ebola. Meer informatie over de acties en over ebola vindt u hier. Verder kunt u ook een overzicht van veel gestelde vragen over ebola raadplegen.
 • Werelddag Geestelijke Gezondheid op 10 oktober

  Datum
  09-10-2014
  Logo Zorg en Gezondheid
  Al voor de 22ste maal organiseert de World Federation for Mental Health (WFMH) de Werelddag Geestelijke Gezondheid op 10 oktober. Het is een dag om eens extra stil te staan bij geestelijke gezondheidsproblemen. Het centrale thema dit jaar is leven met schizofrenie
 • Gratis vaccinatie tegen baarmoederhalskanker

  Datum
  02-09-2014
  HPV-vaccinatie

  Ook voor het schooljaar 2014-2015 biedt de Vlaamse overheid het vaccin tegen HPV opnieuw gratis aan aan alle meisjes in het eerste jaar secundair onderwijs in Vlaanderen, en aan alle andere meisjes geboren in 2002. Volledige vaccinatie ter preventie van baardmoederhalskanker bestaat sinds dit schooljaar nog uit slechts twee inentingen in de loop van één schooljaar (door het CLB of arts naar keuze). Het gaat om een aanbod, niet om een verplichte vaccinatie.