Loading...

Welkom op de website van het
Agentschap Zorg en Gezondheid

Zorg en Gezondheid is een dienst van de Vlaamse overheid. Het ondersteunt en reglementeert een waaier aan zorg- en gezondheidsinitiatieven: van zuiver drinkwater tot gezonde voeding, van kanker tot infectieziekten en van preventieve organisaties tot palliatieve zorginstellingen.
 
 

Nieuws

rss
 • Vormingssessies over prijzenbeleid in de ouderenzorg

  Datum
  03-08-2015
  Logo Zorg en Gezondheid
  Op 1 oktober 2015 worden evaluatiecriteria ingevoerd om de aanvragen tot prijsverhogingen in de ouderenzorg te beoordelen. Vanaf dan gebeuren ook alle mededelingen over prijsbepaling via het e-loket van Zorg en Gezondheid. Wij organiseren twee vormingssessies over deze nieuwe werkwijze, op 18 en 25 september, telkens in de voormiddag. Een uitgebreidere uitnodiging met programma volgt nog.
 • Bevraging naar geplande capaciteit bij woonzorgcentra buiten de erkenningskalender

  Datum
  03-08-2015
  Logo Zorg en Gezondheid
  In de omzendbrief van 24 juli gaven we meer uitleg over wat we willen doen voor woonzorgcentra van wie de erkenningskalender werd afgewezen en of die geen erkenningskalender indienden. Om een zicht te krijgen op geplande, bijkomende capaciteit buiten de goedgekeurde erkenningskalender, organiseren we een bevraging bij de woonzorgcentra. Woonzorgcentra kunnen daarvoor tot 1 september 2015 dit formulier invullen en indienen.
 • Datum visum zorgkundigen wordt gelijk aan de datum van registratie

  Datum
  14-07-2015
  Logo Zorg en Gezondheid

  Het RIZIV stelt in een nieuwe omzendbrief (19/06) de datum van het visum voor zorgkundigen gelijk aan datum waarop de zorgkundige zijn aanvraag tot registratie volledig heeft ingediend. De financiering van het RIZIV voor zorgkundigen start dus vanaf de datum van volledige registratieaanvraag. De registratie van zorgkundigen zal vanaf 1 januari 2016 gebeuren door Zorg en Gezondheid. Het visum, de eigenlijke werkvergunning, blijft ene federale bevoegdheid.

 • Vlaamse woonzorgcentra scoren hoog bij bewoners

  Datum
  01-07-2015
  Logo VIP_WZC_LRES (JPEG)
  Zorg en Gezondheid organiseerde een enquête over de kwaliteit van leven in de Vlaamse woonzorgcentra. Het is de meest grootschalige enquête bij ouderen in onze woonzorgcentra tot nog toe. De resultaten van de bewoners die afgelopen jaar zijn bevraagd zijn nu bekend. Bijna zevenduizend bewoners gaven al hun mening over de kwaliteit van hun leven in het woonzorgcentrum. Opvallend is hun grote tevredenheid over het wzc waar ze wonen.