Loading...

Welkom op de website van het
Agentschap Zorg en Gezondheid

Zorg en Gezondheid is een dienst van de Vlaamse overheid. Het ondersteunt en reglementeert een waaier aan zorg- en gezondheidsinitiatieven: van zuiver drinkwater tot gezonde voeding, van kanker tot infectieziekten en van preventieve organisaties tot palliatieve zorginstellingen.
 
 

Nieuws

rss
 • Informatie delen is gezond

  Datum
  21-05-2015
  filmpje geinformeerde toestemming
  De elektronische en beveiligde uitwisseling van onze medische gegevens tussen de verschillende zorgverleners die wij raadplegen, houdt heel wat voordelen in: die professionals kunnen onze medische voorgeschiedenis inkijken en zo dus sneller een diagnose stellen waardoor overbodige onderzoeken worden vermeden. Die uitwisseling is echter alleen mogelijk indien wij als patiënten hiermee instemmen: dit is de geïnformeerde toestemming. Een communicatiecampagne wil deze toestemming meer onder de aandacht brengen
 • Resultaten huidtuberculinetesten in Herzele

  Datum
  20-05-2015
  Logo Zorg en Gezondheid
  De huidtuberculinetesten die Zorg en Gezondheid heeft afgenomen bij leerlingen en leerkrachten van het Sint-Paulusinsituut in Herzele, hebben 1 positief resultaat opgeleverd en 2 twijfelgevallen bij leerlingen. 8 andere leerlingen hadden een negatief resultaat, ook bij de leerkrachten werd geen besmetting vastgesteld
 • Actieplan 3.0 maakt werk van werk in de zorg en welzijnssector

  Datum
  11-05-2015
  zorgjob
  Na het succes van de actieplannen Werk maken van werk 1.0 en 2.0 stellen Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen en Zorgambassadeur Lon Holtzer een nieuw actieplan voor dat gericht is op de tewerkstelling in de zorg- en welzijnssector. Actieplan 3.0 ‘Werk maken van werk in de zorg- en welzijnssector’ continueert de ambities van de eerste twee plannen, maar voegt nieuwe acties en accenten toe die inspelen op nieuwe tendensen.
 • Zorginspectie publiceert ziekenhuisverslagen

  Datum
  08-05-2015
  Logo Zorg en Gezondheid
  In de loop van 2015 bezoekt Zorginspectie alle Vlaamse algemene ziekenhuizen. De verslagen van deze ziekenhuisinspecties zijn vanaf nu online te vinden op de website van Zorginspectie.
 • Bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker in de kijker

  Datum
  08-05-2015
  Logo bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker
  In de maand mei zet het Centrum voor Kankeropsporing het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker in de kijker. Op www.bevolkingsonderzoek.be kan u een animatiefilm bekijken waarin de essentie van dit bevolkingsonderzoek aan bod komt.