Loading...

Welkom op de website van het
Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid

Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid is een dienst van de Vlaamse overheid. Het ondersteunt en reglementeert een waaier aan zorg- en gezondheidsinitiatieven: van zuiver drinkwater tot gezonde voeding, van kanker tot infectieziekten en van preventieve organisaties tot palliatieve zorginstellingen.

Nieuws

rss
 • Verhuis provinciale afdeling Toezicht Volksgezondheid Oost Vlaanderen

  Datum
  23-04-2014
  Virginie Lovelinggebouw
  Vanaf 23 april 2014 is de provinciale afdeling Toezicht Volksgezondheid Oost-Vlaanderen gehuisvest in het Vlaams Administratief Centrum Virginie Loveling, Koningin Maria Hendrikaplein 70 bus 55, 9000 Gent. Zowel telefoon- als faxnummer zijn gewijzigd: telefoon 09 276 13 80, fax 09 276 13 85. Het opvallende gebouw, pal naast het treinstation Gent-Sint-Pieters, werd in maart in gebruik genomen en zal binnenkort een werkplek bieden aan 1.292 Vlaamse ambtenaren uit 29 entiteiten.
 • Nieuw: erkenningskalender voor bijkomende capaciteit voor woonzorgcentra en centra voor kortverblijf

  Datum
  23-04-2014
  Logo Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid
  Hier vindt u een aanvullende toelichting van Vlaams minister Jo Vandeurzen van 2 april 2014, over het invoeren van de erkenningskalender voor bijkomende woongelegenheden in woonzorgcentra en centra voor kortverblijf. Een initiatiefnemer, die houder is van een voorafgaande vergunning voor bijkomende woongelegenheden in woonzorgcentra en/of centra voor kortverblijf, moet met een formulier een erkenningskalender indienen.
 • Europese Vaccinatieweek: de strijd tegen mazelen gaat verder

  Datum
  22-04-2014
  Een mazel
  Net als vorig jaar staat de Europese Vaccinatieweek in Vlaanderen ook dit jaar in het teken van de strijd tegen mazelen. Het doel blijft onveranderd: ervoor zorgen dat voor de twee vaccinatiemomenten minstens 95% van de kinderen gevaccineerd worden. 95% is de drempel om ervoor te zorgen dat de mazelen zich niet kunnen verspreiden.
 • Week van de Valpreventie van start

  Datum
  22-04-2014
  Logo valpreventie
  Vlaanderen wordt uitgedaagd om tegen 27 april, het einde van de Week van de Valpreventie, maar liefst 10.000 ouderen aan het dansen te krijgen. Want een dagelijkse portie beweging , zoals dansen, zorgt ervoor dat ouderen minder vallen. Met 685 deelnemende (zorg-)organisaties, 133 geregistreerde dansevents en meer dan 7000 dansers op de Teller kent de 3de Week van de Valpreventie een fantastische start! De volgende dagen bruisen van de enthousiaste initiatieven die op een actieve manier willen stilstaan bij valproblematiek.
 • Bevolkingsonderzoek dikkedarmkanker

  Datum
  16-04-2014
  Logo bevolkingsonderzoek darmkanker
  700 mensen die via het bevolkingsonderzoek dikkedarmkanker een staal van hun stoelgang lieten onderzoeken, kregen een verkeerde brief waarin stond dat hun staal een afwijkend resultaat vertoonde, terwijl dat niet zo was. Het Centrum voor Kankeropsporing, dat het onderzoek in onze opdracht organiseert, merkte de menselijke fout meteen op en kon de meeste mensen snel telefonisch contacteren en geruststellen. Ook hun huisartsen kregen meteen de correcte informatie, zodat onnodige onderzoeken vermeden werden. Het centrum en Zorg en Gezondheid excuseren zich bij deze mensen. Maar ondanks deze vergissing blijft het preventieve onderzoek naar dikkedarmkanker via het bevolkingsonderzoek zeer zinvol en kwaliteitsvol.