Gezonde voeding en beweging

Loading...

Gezonde voeding en voldoende beweging zijn belangrijke voorwaarden voor een gezond leven. Het voorkomt niet alleen chronische ziekten zoals diabeteshart- en vaatziekten, obesitas, osteoporose en sommige kankers; je voelt je er ook beter in je vel door. Kortom, met gezonde voeding en beweging boek je pure gezondheidswinst en verhoog je je productiviteit. Gezonde voeding en beweging zijn dan ook centrale aandachtspunten in het preventieve gezondheidsbeleid van de Vlaamse overheid.

Dat voelt beterDe campagne "Dat voelt beter" wil de Vlaming aanzetten tot gezondere voeding en meer beweging. Gezond leven vraagt zelfs geen grote inspanningen, want alle beetjes helpen. Elke dag groenten en fruit eten, bijvoorbeeld, de fiets en de trap nemen, snoep inruilen voor gezonde tussendoortjes, voldoende water drinken, te voet naar de bakker gaan… Iedereen kan het. Op www.datvoeltbeter.be vind je praktische en haalbare aanwijzingen om van elke dag een gezonde dag te maken. Want goed in je vel, dat voelt gewoon beter.

Osteoporose: Osteoporose of botontkalking is een aandoening waarbij de botten hun stevigheid verliezen. Dit leidt tot een verhoogd risico op botbreuken.

Contact

Team algemene preventie

Afdeling preventie
Tel:02 553 36 71
Fax:02 553 36 16